Hoe je je kind kunt ondersteunen na een NEI consult.

Praktische tips gericht op loslaten en herstellen na een NEI consult voor je kind.

Na een NEI consult is het belangrijk om rekening te houden met een loslaatperiode van minimaal 1-2 weken. (soms zelfs nog langer)  In deze periode is het van belang om je kindje in de gaten te houden en rekening te houden met de onderstaande tips. Dit met als doel om het loslaatproces dat gestart is verder de ruimte te geven.

Probeer de volgende adviezen zeker in de eerste 2 weken zo goed mogelijk in acht te nemen:

(Water) drinken.

Laat je kindje voldoende drinken, (afhankelijk van de leeftijd, als er al water gedronken wordt dan is dat aan te raden boven suikerhoudende drankjes, drinkt je kindje nog borstvoeding of kunstvoeding dan kun je overwegen om wat extra te laten drinken of extra water aan de fles toe te voegen). Dit helpt het lichaampje  om de afvalstoffen af te kunnen voeren zodat ze sneller het lichaam kunnen verlaten.

Gezonde voeding.

Ook dit is weer afhankelijk van de leeftijd. Eet je kindje met de pot mee? Besteed dan extra aandacht aan gezonde voeding. Voldoende vitamines en mineralen en voedingsmiddelen waar het lichaam 'lekker op gaat' helpen tijdens het loslaatproces. Hierdoor kun je het lichaam dus ondersteunen. Waar juist het tegenovergestelde aan voeding meer van het lichaam vraagt.

Ontspanning.

Help je kind(je) om bewust te ontspannen. Je weet waarschijnlijk wat helpend werkt voor je kindje. Voor het ene kind is dat veel buiten zijn, een extra wandeling of een bad-douchemoment. Voor een ander kindje juist samen op de bank zitten, knuffelen en boekjes lezen. Ontspanning en nabijheid helpt om stress te verminderen en je kind zich goed te laten voelen. Dit laat energie goed doorstromen en creëert extra ruimte voor het loslaatproces. 

Neem rust.

Zorg voor voldoende mogelijkheden om te rusten. Het kan zijn dat je kindje vermoeider is dan 'normaal', er gebeurt van alles in het lijfje.

Go with the flow.

Het kan dat je kindje zich in de eerste periode na een consult wat emotioneler, niet fit of zelfs ziek gaat voelen. Laat het gebeuren, zorg goed voor hem/haar (en jezelf!) en probeer te kijken wat je kind(je) nodig heeft. Weerstand kan het loslaatproces vertragen.

Contact met mij.

Als je vragen of twijfels hebt, vraag dan om hulp. Het is zelfs mogelijk dat ik tussentijd (op afstand) uittest of er nog iets gedaan kan worden ter ondersteuning van het loslaatproces. Schroom je niet om hierom te vragen!

Het kan zijn dat je tijdens het consult nog specifieke adviezen hebt gekregen. In dat geval is het uiteraard van belang om die ook op te volgen.

Wil jij een NEI loslaatsessie voor je kind plannen?

Neem gerust contact met me op of plan heel gemakkelijk meteen een afspraak in mijn agenda.