Wat is een biotensor?

Image

De biotensor wordt ook wel vaker biosensor genoemd en is een gevoelig meetinstrument waarmee je trillingen op kunt vangen en meten. Het heeft een handvat, een soort lange steel (ook wel spriet of antenne genoemd) en op het einde een contragewicht. Je hebt biotensors in verschillende groottes en materialen, en met of zonder elektrische apparatuur er aan gekoppeld. Ik gebruik zelf een biotensor zoals op de foto te zien is.

De Duitse filosoof Dr. J Oberach heeft de biotensor ontwikkeld, het is eigenlijk een soort combinatie van een wichelroede en een pendel.

Hoe werkt een biotensor?

De werking van een biotensor is gebaseerd op het principe dat alles in het universum bestaat uit trillingen, of anders gezegd: energetische frequentie of energie. Met behulp van de biotensor kan ik energetische trillingen opvangen en interpreteren. Als ik de biotensor in mijn hand houdt stem ik af op het onderbewustzijn (en dus de energetische frequentie) van de persoon die ik wil testen. (enkel met goedkeuring van de persoon, of de ouders als het om jonge kinderen gaat!) Vervolgens reageert de biotensor op de energetische trillingen vanuit je onderbewustzijn door te bewegen. En kan daardoor onder andere 'ja' of 'nee' antwoorden geven op gestelde vragen.

Het onderbewustzijn speelt een belangrijke rol bij de werking van de biotensor, aangezien het instrument reageert op die verschillende trillingen. Op deze manier kan er afgestemd worden op de energie/ het onderbewustzijn van de persoon waarvoor de sessie is. En is het mogelijk om o.a. fysieke en emotionele disbalans uit te testen, maar ook om hier dieper op in te gaan en het energetisch op te ruimen waardoor je bijvoorbeeld een emotionele blokkade of overtuiging kunt verwerken en loslaten.

Gebruik van een biotensor.

Binnen verschillende alternatieve en holistische therapieën wordt er gewerkt met een biotensor. Ze worden dan ook gebruikt voor uiteenlopende doeleinden, van het uittesten van intoleranties en allergieën op voedingsmiddelen bij zowel mens als dier, tot het onderzoeken van energetische balans en het opsporen of onderzoeken van energetische blokkades in het lichaam. Een biotensor kan ook ingezet worden om de juiste ondersteunende middelen en dosering voor jouw lichaam te bepalen. En om de energie in een ruimte te testen of om wateraders, aardstralen en elektromagnetische straling te testen.

De biotensor in combinatie met NEI therapie.

De biotensor wordt ook vaak in combinatie met NEI (Neuro Emotionele Integratie) om onder andere emoties en onverwerkte trauma's op te sporen. Door het meten en interpreteren van trillingen kan de biotensor helpen bij het opsporen van dieperliggende oorzaken van fysieke of emotionele klachten.

Ik werk zelf binnen mijn praktijk ook met behulp van een biotensor, dit is als het ware de tolk die voor me vertaalt. Ik stel vragen aan het onderbewuste van het kind om op die manier de antwoorden of oorzaak te vinden. Vaak gaat het om die allereerste onverwerkte ervaring of emotie die invloed heeft op de situatie van dit moment. Als we dat gevoel of moment voldoende in beeld hebben dan kan ik de blokkade (ook weer met behulp van de biotensor) los maken in het lichaam waardoor het afgevoerd kan worden. Door dit hulpmiddel kan ik de onderliggende oorzaak van klachten of gedrag achterhalen en passende oplossingen of manieren ter ondersteuning vinden. 

Voorbeelden van vragen stellen aan de biotensor tijdens een NEI consult

Ik zal hieronder een aantal voorbeelden geven van vragen waarvoor ik de biotensor gebruik binnen mijn praktijk. Soms neem ik een hele conrete vraag als ingang voor een NEI loslaatsessie. Soms een bredere, dat is afhankelijk van de reden waarvoor ouders mijn hulp inschakelen. 

 • Hebben de klachten van baby (naam) verband met deze kunstvoeding
  (Ook kun je verschillende merken beoordelen en uittesten welke de meest geschikte voeding voor het kindje is)

 • Hoe kan ik (naam kind) ondersteunen bij de angst voor (vul maar in...)

 • Is mijn kind intolerant/allergisch voor (specifiek voedingsmiddel)? 
  (ook is het mogelijk om volledige lijsten uit te testen op voedingsmiddelen die je kind op dit moment beter kan vermijden)

 • Zijn er energetische blokkades die gezien mogen worden op de moeite met inslapen van (naam kind)?

 • Wat is de boodschap van de eczeem bij (naam kind)?

 • Welk chakra van (naam kind) is uit balans?

 • Wat is het stresslevel van (naam kind)?

 • Welke emotionele blokkade mag er gezien worden op de eetproblemen van (naam kind?)

 • Zijn er factoren in de slaapkamer/omgeving van (naam kind) die de slaapkwaliteit verstoren?

 • Welke natuurlijke remedies kunnen (naam kind) helpen bij de buikpijn?

Voordelen van het gebruik van een biotensor

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een biotensor. Ik zal me enkel toespitsen op de voordelen die ik zelf ervaar tijdens het gebruik van de biotensor tijdens een NEI consult.

 • Ik vind het heel belangrijk dat je op een zachte/ niet-invasieve manier informatie kunt verkrijgen over energetische processen in het lichaam. Hierbij hoeft het kind niet aangeraakt te worden of ingrijpende procedures te ondergaan.
  (Zoals bijvoorbeeld een provocatietest om intolleranties of allergieën aan te tonen.)

 • Energie kent geen afstand, en is toch op te pikken middels de biotensor. Kinderen hoeven dus niet zelf aanwezig te zijn tijdens een NEI loslaatsessie. Kinderen kunnen daardoor hun eigen ritme behouden en tijdens het consult lekker in bedje liggen, bij de kinderopvang spelen of op school zijn zonder dat het meegenomen hoeft te worden naar de afspraak. 

 • Met behulp van de biotensor komen we snel tot de kern en krijgen we direct een reactie vanuit het (onderbewustzijn van) het kind.

 • De biotensor is breed in te zetten om het kind te helpen en ondersteunen.

Is de werking van een biotensor wetenschappelijk bewezen?

Hoewel biotensors veel gebruikt worden in alternatieve geneeswijzen, is het belangrijk om te benadrukken dat hun effectiviteit en de wetenschappelijke basis van hun werking vaak onderwerp van discussie zijn binnen de medische en wetenschappelijke gemeenschappen. Dat vind ik wel van belang om te vermelden.

Zelf geloof ik dat er veel meer is tussen hemel en aarde dan datgene dat wetenschappelijk te verklaren is. Doordat ik mijn biotensor veelvuldig inzet in het werken met ouders en kinderen weet ik uit ervaring hoe vaak er onderwerpen naar voren komen voor mij bevestigen dat de biotensor me de juiste dingen laat zien. Dingen die geen toeval kúnnen zijn, dingen die ik niet kan weten, en ouders zelfs soms niet eens wisten..! Hoe fijn is het dat dit hulpmiddel dit kan betekenen?! Ik wil hier overigens nog bij benoemen dat ik het werken met de biotensor altijd zal inzetten naast medische zorg en dit niet als een vervanging zie.

Speelt er bij jou een situatie waar je met behulp van de biotensor naar wil kijken?

Ik kijk graag met je mee!