Leer wanneer baby's kunnen beginnen met het leren van babygebaren.

Je kent ze vast, de welbekende 'vechten, vluchten en bevriezen'. In dit blog artikel vertel ik je meer over het onderwerp bevriezen als overlichtingsmechanisme bij kinderen. 

Je kent ze vast, de welbekende 'vechten, vluchten en bevriezen'. In dit blog artikel vertel ik je meer over het onderwerp vluchten als overlichtingsmechanisme bij kinderen. 

Je kent ze vast, de welbekende 'vechten, vluchten en bevriezen'. In dit blog artikel vertel ik je meer over het onderwerp vechten als overlichtingsmechanisme bij kinderen. 

Naast de welbekende 'vechten, vluchten en bevriezen' bestaat er nog een andere belangrijke overlevingsstrategie genaamd 'fawning', ik dit blogartikel zal dit overlevingsmechanisme en de impact ervan op jonge kinderen aan bod komen.

Wat zijn babygebaren en kindergebaren.

Baby- en kindgebaren zijn gebaren die met de armen, handen en vingers worden gemaakt. De gebaren worden gebruikt om woorden en begrippen uit te beelden en de verbale boodschap te ondersteunen. Baby- en kindgebaren kunnen al ver voordat kinderen in staat zijn om verbale taal te gebruiken ingezet worden door zowel de ouders/opvoeders als het jonge kind zelf.